Studentie, Important

Premieră. În Cluj-Napoca, studenţii pot să îşi aducă pisicile şi câinii la cursuri (FOTO)

caini facultate

Studenţii Facultăţii de Psihologie din Cluj-Napoca pot frecventa cursurile alături de prietenii necuvântători. Profesorii facultăţii au făcut o cerere în acest sens, iar conducerea UBB Cluj a acceptat această propunere. Profesorii au motivat că prezenţa animalelor îi face pe studenţi mai atenţi.

Din cât ştiu, la alte facultăţi de psihologie din ţară nu există. Studenţii sunt mult mai participativi, implicaţi. Aproape toate punctajele sunt maxime. Şi a crescut foarte mult numărul studenţilor interesaţi de acest curs. Acum câţiva ani poate că eram undeva la 65% din totalul studenţilor dintr-un an, acum suntem aproape de 90%”, a declarat pentru Digi24 conf. univ. dr. Alina Rusu, profesor la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB Cluj.

De exemplu, Miruna Niste merge la cursuri de fiecare dată însoţită de Maya, un mops de numai cinci luni.

Sunt mai liniştită că nu trebuie să stea acasă singură până vin şi că a învăţat foarte mult să interacţioneze cu căţeii aici, că ne-a fost destul de greu până acum, ne era frică de ei. E altfel când ai ceva aşa drag lângă tine”, spune Miruna Niste pentru sursa citată.

Cel care atrage toată atenţia este, însă, motanul Tomi, care sare de pe o bancă pe alta, indiferent de cursul care este predat.

Este un motănel găsit pe stradă, ce mi-a plăcut la el e că a venit între patru, cinci căţei, fără frică, era foarte mic şi am zis că ar fi foarte bine să îl foloesc şi la terapia asistată de animale. Aici la curs interacţionează cu studenţii, stă la mângâiat”, spune Ana-Maria Băsceanu, psiholog.

Profesorii de la Facultatea de Psihologie din cadrul UBB Cluj sunt implicaţi de ani buni în promovarea terapiei asistată de animale.


Citeşte şi:
9 Comments

 1. Excelentă vestea! Felicitări ju diar iniţiatorilor, ci şi peofesorilor care se divedesc nişte persoane deschise la minte!
  O remarcă: pe studenta citată, Miruna, o cheamă NISTE nu NIŞTE, dacănl puteţi modifica, vă rog.

 2. Si daca unul dintre cursanti face alergie sau are alergie la animale ce te faci? Unii nu se gandesc la consecinte!

 3. Mda! Astfel, dacă le este permis unor elevi să ducă la școală animalele, mai mult sau mai puțin micuțe, probabil cei cu alergii la blana acestora se vor obișnui… Sau poate nu.
  Apoi alți studenți vor dori să vină cu plantele din curți și balcoane. Alte alergii, alte „vindecări”.
  Și uite așa lumea se emancipează și începe să dorească, fiecare după preferințe:
  – copii, frați, bunici și alte „neamuri proaste”;
  – pe lângă nelipsita gumă de mestecat a plescăitorilor încap și două-trei frigidere;
  – telefonul dacă-l ai prea mic și nu-ți ajută mai deloc nevoile, mută, frate, și calculatorul, amplificatorul și boxele alea de 500 de watts;
  – dacă tot s-a renunțat la uniforme și se poartă mini cu mult glet și vopseluri pe moace, de ce să nu umblăm și la costumul lui Adam?;
  – jucării, mai mult sau mai puțin sexuale;
  – armament de ultimă generație, ce pana mea! Cocaină, bucăți din cadavre, ba chiar și câteva sinucideri.
  Și fiecare cu ce-i poftește inimioara.

  Îndrăgesc animalele, în special pisicile, dar să le car după mine la muncă sau la școală… Consider că nu suntem încă pregătiți.
  Suntem totuși în 2017, cu aproximativ 50 de ani în urma americanilor și cu vreo 70 în spatele „nemților”, și majoritatea dintre noi încă nu știm cu ce se mănâncă educația non-formală. Iar dacă există câteva școli în România ce și-au asumat acest risc, de a educa copiii prin jocuri, multe limbi străine și cu instrumente muzicale, „țăranii”, adică majoritatea panicaților care se cred părinți, consideră că acei elevi extrem de valoroși sunt de fapt cu nevoi speciale… Un fel de „handicapați”.

  Lăsați-o jos că behăie!

 4. La Facultatea de arhitectura, prin 91, 92, era la fel…catselul meu ma insotea la biblioteca..era voie cu animale in facultate…

  1. Pentru ca NU stii sa scrii corect gramatical! De-aia! (se scrie „V-ati*** prajit”) ha-ha-ha!
   In plus, cu pisicile si cainii poate iteractiona ORICE persoana (cu exceptia celor ce urasc animalele)…Cu un sarpe, nu cred…

Lasă un răspuns

Site creat de