Din Zona

Să ne încălzim și să economisim cu panourile solare: O alegere inteligentă pentru viitor

panourile solare

Trăim într-o eră a schimbărilor continue, unde în fiecare zi tehnologia ne surpinde cu câte un element nou. De la ceasuri și telefoane deștepte la mașini care se conduc singure, am ajuns la case inteligente, care produc energie cu ajutorul luminii solare. Energia solară este una inepuzabilă, aceasta putând fii folosită și peste 5 miliarde de ani.

Pentru a capta și utiliza energia solară, avem nevoie de un sistem fotovoltaic format din panouri solare. Cu ajutorul unor senzori instalați în pereți se poate verifica temperatura în fiecare cameră a casei precum și daca se află cineva în încăpere. Astfel, atunci când casa este goală, scade consumul de energie, deoarece cât timp nu se află nimeni în perimetrul locuinței, centrala termică nu se pornește.

Un aspect foarte important despre panourile solare este acela că are capacitatea de a diferenția energia produsă de cea consumată. Acestea vor folosi energia furnizată pentru a încălzi casa, dar există posibilitatea de stocare pentru situații de urgentă, precum tăierile de curent.

Panourile solare sunt de două tipuri: termice și fotovoltaice. Panourile termice transformă lumina solară în energie termică, iar cele fotovoltaice în energie electrică. Folosirea de energie verde, bio, este o alegere înțeleaptă pentru refacerea naturii înconjurătoare, dar și pentru a economisi la facturile lunare. De asemenea, panourile solare se întrețin ușor, acestea având nevoie doar de o curățare simplă, periodică.

Instalarea panourile solare

Înainte de începerea procesului propriu-zis de instalare al panourilor, un control al casei trebuie realizat cu ceva timp înainte. În principiu va fi determinat consumul general de energie al locuinței și apoi se va verifica structura acoperișului pentru a se constanta compatibilitatea cu sistemul dorit. Se va analiza și cel mai bun unghi de propagare a luminii solare, pentru a fi captată cât mai multă energie. La finalul acestui control vor fi stabilite costurile finale ale sistemului.

De ce să ne instalăm panouri solare?

Investiția în panouri solare este una de care beneficiază atât cumpărătorii, cât și mediul înconjurător. Poluarea este o problemă de actualitate, aceasta fiind cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră și dioxid de carbon. Cu ajutorul panourilor solare, sunt eliminate aceste gaze dăunătoare din atmosferă iar energia verde emisă contribuie la îmbunătățirea calității vieții. În plus, proprietarii care optează pentru instalarea panourilor solare pe case sunt și independenți de furnizorii de energie, aceștia având posibilitatea să-și producă necesarul de energie de care au nevoie.

Așadar, odată cu creșterea accelerată și alarmantă a prețurilor la gaze și electricitate, utilizarea energiilor regenerabile devine o alternativă benefică în scăderea costurilor, dar și în îmbunătățirea calității vieții.

Image by prostooleh on Freepik



Lasă un răspuns

Site creat de