Social & Cultura

Spirulina – pentru îmbunătăţirea imunităţii

Spirulina - pentru îmbunătăţirea imunităţii

Spirulina este una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe pământ, organism multicelular de apă dulce care în cazul în care este consumată de om, este atât de nutritivă încât ai putea supravieţui doar cu ea şi apă.

Administrată ca supliment (sub formă de capsule sau pulbere), spirulina are un conţinut nutriţional uimitor: are mai multe proteine decât carnea, peştele şi soia (de o calitate excelentă, comparabilă cu cea din ouă), mai mult betacaroten decât orice alt aliment. Asta o transformă într-un ajutor de nădejde pentru vegetarieni şi vegani, cărora le furnizează uşor vitaminele şi proteinele necesare zilnic.

Conținutul de fibre ușor digerabile nu este singura diferență între spirulină și chlorella. Deși ambele sunt alge și foarte asemănătoare între ele

Dacă toate sursele de hrană benefice organismului ar avea gust de ciocolată, cu siguranță am fi mai sănătoși. Spirulina se numără printre acele alimente la care închizi ochii (și la propriu, și la figurat) atunci când vine vorba de gust pentru că știi cât de benefic este consumul acestora pentru tine.

Spirulina nu are un gust pe placul tuturor, mulţi îl compară cu gustul unei înghiţituri zdravene de apă de mare, în timp ce alţii îl aseamănă cu cel de peşte.

Spirulina este benefică pentru sistemul imunitar

Spirulina are foarte multe beneficii asupra organismului, una dintre cele mai importante fiind îmbunătăţirea imunităţii.

Deși nu este un înlocuitor pentru grija față de tine, spirulina poate sprijini sistemul imunitar – devine un suport puternic de care organismul se poate folosi atunci când se confruntă cu probleme precum poluarea, alimentația slabă, stresul, lipsa de energie etc. Spirulina lucrează activ pentru a-ți sprijini sănătatea sistemului imunitar și oferă un impact pozitiv asupra activității antioxidante din corpul tău.

Spirulina reduce simptomele alergice

Alergie la praf, polen sau animale de companie? În acest moment, interiorul nasului tău se poate umfla, iar această reacție se numește rinită alergică. Spirulina poate ajuta la îmbunătățirii simptomelor acestei reacții. Ea ameliorează inflamația nazală și reduce histamina din organism, mediatorul cheie în reacțiile alergice. Mâncărimea, congestia nazală și strănuturile pot fi reduse cu ajutorul spirulinei.

Spirulina: contraindicații

Care este cantitatea de spirulină pe care o poți lua? Deși nu există o doză zilnică oficial recomandată, studiile arată că o doză între 1-8 grame pe zi ar putea ajuta. Asigură-te că urmezi instrucțiunile și recomandările de pe eticheta produsului înainte de a le adăuga în dieta ta.
Nu trebuie să iei spirulină dacă:

  • ești însărcinată
  • ai o boală auto-imună (ar putea provoca apariția afecțiunii)
  • iei medicamente pentru diluarea sângelui (poate încetini coagularea sângelui)

De asemenea, specialiştii raportează şi câteva efecte secundare asociate cu spirulina, printre care enumerăm insomnie, probleme abdominale, stări de vomă sau reacţii alergice.

De cele mai multe ori, fără să fim conștienți, avem un aport excesiv sau dezechilibrat al unor anumiți nutrienți (grăsimi, zahăr și proteine). Introducând spirulina în dieta ta îi vei permite corpului și metabolismului tău să-și recâștige echilibrul, iar tu vei fi mai puțin obosit, iar sistemul tău imunitar mai îmbunătățit.

Dacă ai nevoie de un produs naturist cu spirulină, accesează cu încredere esteto.ro pentru a-l alege pe cel potrivit pentru tine!



Lasă un răspuns

Site creat de