Studentie, Important

Stilul de viaţă studenţesc din Statele Unite ajunge la Cluj. Au apărut primele „Frăţii” şi „Surorităţi” (VIDEO)

beer pong

Majoritatea dintre noi ne aducem aminte de filmele despre viaţa studenţească din Statele Unite ale Americii. În filme, frăţiile şi surorităţile aveau rolul de a organiza, în mare parte, petreceri şi concursuri pentru membrii acestora.

În realitate, „Fraternities and sororities” sau, pe limba noastră, frăţiile şi surorităţile au şi rolul de a apăra drepturile studenţilor şi de a transmite eficient mesajul studenţilor către universităţi şi mediul academic.

Cele mai cunoscute astfel de organizaţii se află în Statele Unite ale Americii, însă acestea există în întreaga lume în ţări precum Canada, Franţa, Australia, Filipine.

La începutul anului au apărut astfel de „frăţii” şi „surorităţi” şi în Cluj-Napoca. Un grup de tineri s-a hotărât că este nevoie şi de aşa ceva pentru viaţa studenţească din Cluj şi au dat start proiectului „Fraternities and sororities”.

În acest moment, există două frăţii: Alpha şi Delta care au fiecare câte 20 de membri. De asemenea, pentru fete există Suroritatea Sigma, unde sunt înscrise deja 20 de studente.

Pentru a te înscrie în astfel de frăţii şi surorităţi şi pentru a gusta puţin din viaţa studenţilor americani trebuie să îndeplineşti următoarele condiţii:

  • trebuie să fii student/ă în Cluj-Napoca;
  • să deții pachetul gratuit BT Omnipass care include cardul Omnipass și un card MasterCard contactless sau să îți faci unul odată cu cardul de membership al unei frății.

Ce beneficii vei avea:

  • intrare gratuită la College;
  • intrare gratuită la evenimente marca Omnipass;
  • competiții (Beerpong, Halbe viteză, Quizz Night-uri, Activități sportive etc.);
  • şansa ca tu și Frăția/Suroritatea ta să vă demonstrați aptitudinile și să ajungeți în TOP.

Am creat un proiect pentru toţi studenţii din Cluj cu chef de distracţie, pe tiparul frăţiilor şi surorităţilor din filmele americane. Aşa că m-am gândit să creez acest proiect, unde studenţii se pot înscrie în frăţii (băieţi) şi surorităţi (fete) cu scopul de a se distra concurând intre ele, în principal, pe drinking games, pe activităţi culturale precum quizz night-uri, dar şi frat olympics, adică activităţi sportive.

Frăţiile se <bat> la College Party-urile din fiecare miercuri, din Euphoria. Competiţiile sunt BeerPong, halbe viteză, Flip the Cup, bea bere în cap în mijlocul ringului de dans, joacă battleshots uman, etc.

Pe lângă acestea o să mai apară pe parcurs tot mai multe probe şi activităţi, iar la fiecare final de an, frăţia sau suroritatea cu cele mai multe puncte acumulate prin victorii, în faţa celorlalte frăţii, o să fie desemnată <Cea mai tare frăţie>” a declarat Rareş Alex Pop pentru cluju.ro.

27018129 1615307341869191 1067911292 o

Cei care vor să se înscrie o pot face aici.

Mai multe detalii pe pagina de Facebook Fraternities & Sororities.

Studenții UBB aduc peste 190 de milioane de euro în fiecare an în Cluj-Napoca1 Comment

  1. asta e o idee tipic americaneasca care nu are ce sa caute in cultura noastra ci eventual o adaptare insa foarte foarte trasa de par. Momentat singura chestie in comun e numele in rest e totul diferit. Una din principilale simboluri ale acestor grupuri este ca membrii apartinatori aceluiasi sex locuiesc in spatii comune ca de exemplu o casa, de un si concluzia mea: Unde bagi 20 de studenti intr-o casa in Cluj? Cam greu…sa nu vorbim de faptul ca o fraternitate de genul are 50 + membri…deci pana una alta sunt niste grupuri care nu au nimic in comun cu cele din state inafara de nume.

Lasă un răspuns

Site creat de