Important, Studentie

Studenții UBB aduc peste 190 de milioane de euro în fiecare an în Cluj-Napoca

cati bani aduc studentii in cluj

Impactul direct al Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca depăşeşte 190 de milioane de euro, arată rezultatele unei cercetări încheiate recent.

Cercetarea a luat în considerare datele aferente anului 2015 și a făcut obiectul unui studiu doctoral realizat de Andrei Chircă în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității Babeș-Bolyai. Studiul s-a bazat pe o anchetă sociologică și a analizat cheltuielile generate în economia municipiului Cluj-Napoca prin intermediul cheltuielilor proprii ale Universității pentru bunuri și servicii, ca urmare a cheltuielilor angajaților universității, a cheltuielilor studenților, precum şi prin intermediul cheltuielilor vizitatorilor şi ale candidaţilor din perioada admiterii.

Cum poate un student la Cluj să câştige câţiva bani în plus

Conform rezultatelor cercetării, impactul direct al Universității Babeș-Bolyai în economia municipiului Cluj-Napoca – aferente anului 2015 – se ridică la nivelul sumei de 847.373.804 lei (190.635.276 Euro), din care:

  • cheltuielile studenţilor reprezintă 601.943.386 de lei,
  • cele ale angajaților ajung la suma de 124.083.114 de lei,
  • cheltuielile efectuate în mod direct de către Universitate sunt de 81.040.658, în timp ce vizitatorii studenților au cheltuit 33.676.767 de lei,
  • vizitatorii aflați în Cluj-Napoca strict pe perioada admiterii au cheltuit 6.629.879 de lei.

Studiul a fost realizat doar la nivelul studenților la forma de învățământ cu frecvență, la nivelurile licență, master și doctorat.Cum sunt atraşi studenţii la Cluj? Universităţile clujene au realizat un clip inedit de promovare (VIDEO)

Stilul de viaţă studenţesc din Statele Unite ajunge la Cluj. Au apărut primele „Frăţii” şi „Surorităţi” (VIDEO)Lasă un răspuns

Site creat de