Uncategorized

Studenţii UTCN au obţinut 3 medalii la concursul internaţional de matematică SEEMOUS (FOTO)

SEEMOUS

Performanţe remarcabile ale studenţilor UTCN la concursul studenţesc internaţional de matematică SEEMOUS (10-th South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students), desfăşurat intre 1 și 6 martie, 2016, în Protaras, Cipru.

Echipa Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a participat într-o formulă alcătuită din şase studenţi, aleşi în urma unui test de selecţie dintre studenţii de anul I şi II (conform regulamentului SEEMOUS). Studenţii UTCN au reuşit anul acesta următoarele performanţe:
– medalie de aur cu punctaj maxim, Mihaly Vlad Mihai (anul II, Automatică si Calculatoare);
– medalie de argint, Alexandru Dan Duna (anul II, Automatică şi Calculatoare);
– medalie de bronz, Cristian Dorel Bud (anul I, Automatică şi Calculatoare).

La actuala ediţie a Olimpiadei intetnaţionale de matemtică pentru studenţi – SEEMOUS au fost acordate 10 medalii de aur, 20 medalii de argint şi 21 medalii debronz, la un total de 90 participanţi din 23 delegaţii reperezentând 9 țări.
Concursul a constat dintr-o singură probă de cinci ore, timp în care studenţii au trebuit să rezolve patru probleme selectate de către un juriu de specialitate. Fiecare problemă s-a punctat cu un număr întreg de la 0 la 10.

Echipa studenţilor UTCN a fost condusă de conf. dr. mat. Vasile Pop, din cadrul Departamentului de matematică al Universităţii Tehnice clujene.

Mai multe detalii despre concurs:

http://www.massee-org.eu/…/co…/item/52-seemous2016-documentsCiteste si: Andrei Kovari, student la UTCN, a construit un robot care poate manipula virusi sau probe nucleare fara a contamina mediul exterior Lasă un răspuns

Site creat de