Social & Cultura

Tocmai ți-ai achiziționat o minipiscină de exterior cu masaj? Noi te învățăm cum să îi prelungești durata de viață

mini piscina de exterior cu masaj

În sfârșit, te-ai hotărât că vara nu mai merge să dai atâția bani la ștrand și ai făcut cea mai bună investiție în confortul tău – ți-ai achiziționat o minipiscină! Deși numeroase voci susțin că este o cheltuială prea mare având în vedere că doar 3 luni pe an poate fi folosită, producătorii vin și contrazic această informație!

Într-adevăr, prețul de achiziție depășește câteva mii de lei, însă proprietarii sunt de părere că investiția își arată rentabilitatea în mai puțin de doi ani. În plus, la orice oră din zi sau din noapte se pot bucura de răcoarea apei, fără privirile indiscrete ale vecinilor.

Totuși, specialiștii de la Home 36 atrag atenția asupra faptului că minipiscina achiziționată poate avea o durată îndelungată de viață câtă vreme proprietarii o igienizează regulat și au grijă de componentele acesteia.

Procesul implică:

Igienizarea apei

Apa este o sursă potențială de bacterii și alge în minipiscină, mai ales dacă nu este tratată corespunzător. Tratarea apei implică folosirea unui agent de tratare pe bază dei clor sau brom, care ucide bacteriile și previne. Aceste produse chimice pot fi adăugate în apa din piscină conform instrucțiunilor producătorului.

Odată ce ai tratat apa, pasul următor este testarea acesteia. Testarea regulată a apei te asigură că nivelurile de pH, alcalinitate și duritate sunt în parametri optimi. Un nivel de pH echilibrat (între 7,2 și 7,6) previne iritațiile oculare și cutanate. De asemenea, un nivel corect de alcalinitate (80-120 ppm) ajută la stabilizarea pH-ului, în timp ce o duritate adecvată a apei (150-250 ppm) previne coroziunea echipamentelor.

Deși tratarea și testarea regulată a apei sunt cruciale, în egală măsură apa trebuie schimbată la intervale regulate. În funcție de gradul de utilizare și dimensiunea piscinei, apa ar trebui schimbată la fiecare 3-4 luni.

Întreținerea echipamentelor

Pentru a-i asigura unei minipiscine de cea mai bună calitate o durată de viață lungă trebuie să îngrijești și echipamentele: sistemul de filtrare, pompele și încălzitoarele. Sistemul de filtrare joacă un rol crucial în menținerea apei curate și cristaline. Funcția principală a filtrului este de a îndepărta impuritățile și particulele fine din apă, în vederea prevenirii proliferării bacteriilor și algelor.

Un filtru încărcat sau murdar nu va funcționa la fel de eficient și poate cauza probleme în sistemul de circulație a apei. Este recomandat să cureți filtrul la fiecare 2-4 săptămâni, în funcție de utilizarea minipiscinei și de nivelul de impurități din apă. Înlocuiește filtrul conform recomandărilor producătorului, de obicei o dată pe an sau la fiecare 10.000 de ore de utilizare.

Și pompele și încălzitoarele ar trebui inspectate periodic pentru a identifica eventualele semne de uzură sau deteriorare. Este recomandat să înlocuiești orice componente defecte imediat pentru a preveni probleme mai grave pe termen lung.

Curățarea exterioară

Curățarea exterioară a minipiscinei este un aspect adesea trecut cu vederea, dar esențial pentru menținerea unei ape limpezi și a unei durate de viață prelungite a echipamentelor. Totul începe cu îndepărtarea frunzelor căzute, a insectelor sau a altor resturi care ajung în apă. Acestea pot obstrucționa filtrul și pompa, afectând eficiența acestora și provoca dezechilibre în chimia apei.

Pe lângă curățarea apei, acordă atenție și curățării pereților și a fundului de minipiscine. Algele și bacteriile formează un strat pe suprafețe, care afectează atât calitatea apei, cât mai ales siguranța utilizatorilor (prin suprafața alunecoasă și nesigură).

Image by -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ from Pixabay



Lasă un răspuns

Site creat de