Social & Cultura

Mierea – unul din cele mai bune medicamente naturale în sezonul rece

miere beneficii

În sezonul rece, organismul nostru este predispus infecţiilor virale, răcelilor, imunitatea fiind mai scăzută. Cum facem să prevenim acest lucru cât mai eficient? Unul dintre medicamentele naturale, cunoscute din cele mai vechi timpuri este mierea, numită şi “hrană vie”.

Însă şi în acest caz, trebuie aleasă cu grijă, având în vedere să fie naturală, neprocesată. Mierea neprocesată, conţine numeroase principii active, deosebindu-se de cea falsificată prin culoare, densitate. Cea natuarală e de o culoare şi consistenţă lăptoasă, pe fundul recipientului puntându-se observa un reziduu de polen. Mierea falsificată este supusă unor procedee de ultrafiltrare şi pasteurizare care îi atenuează proprietăţile, modificându-i compoziţia chimică, fiind perfect clară şi dizolvându-se imediat, nu cristalizează în timp, ca şi cea pură.

După cum spunea Socrate: “Fie ca hrana să-ţi fie medicament şi medicamentul hrană” induce o atenţie sporită în direcţia conştientizării alimentelor pe care le alegem a le introduce în dieta noastră. Mierea se înscrie foarte bine în acest motto, prezentând proprietăţi antiinfalamatorii, antiseptice, antiinfecţioase, antifungice, cu rol în imunitate, prevenind alergiile sezoniere, reglând activitatea glandelor endocrine. Utilizată în alimentaţie, într-un mod corespunzător şi aleasă cum trebuie, mierea naturală prezintă principii active tămăduitoare, fiind o sursă naturală de vitamine şi minerale.

Subliniez acest lucru fiindcă ea trebuie consumată în lichide calde, nu fierbinţi, fiindcă astfel devine toxică.

Este un energizant natural datorită zaharurilor pe care le are la bază, fiind o alternativă viabilă zaharului alimentar, ce prezintă nocivitate pentru organism. Pentru sistemul circulator e benefică, purificând sângele. De exemplu în urmatoarea reţetă:

Reţetă  

1 pahar apă caldă+ 1-2 lingurţe miere + 1 linguriţă suc de lămâie

Combate anemia şi echilibrează presiunea arterială. Deasemenea este un bun expectorant în combinaţie cu sucul de ghimbir ajutând substanţial în  diminuarea secreţiilor nazale, a durerilor în gât şi tusei.

Nu uitaţi, mierea trebuie aleasă cu grijă, încât să fie naturală pentru a beneficia de toate proprietăţile acesteia şi să nu o folosiţi în lichide fierbinţi, deoarece devine toxică pentru organism. Aveţi grijă la alimentele ingerate şi la conştienţa pe care o alocaţi stilului dumneavoastră de viaţă.


Articol realizat de Diana Mihalescu

Vegan sau vegetarian – ultima „fiță” când vine vorba de alimentație



Lasă un răspuns

Site creat de