De Vazut

Cum să alegi culorile din dormitor în funcție de ce spune știința

Cum să alegi culorile din dormitor în funcție de ce spune știința

Studiile arată că culorile afectează stările și mentalitățile oamenilor. Iată câteva modalități de a pune în practică teoriile. Poate că nu te vor ajuta să dormi mai bine, dar vei primi o mulțime de idei colorate pentru dormitorul tău.

Pentru mulți oameni, culorile din casa lor sunt o mare problemă și dintr-un motiv întemeiat. Culoarea vopselei pe care o aplicăm locuințelor noastre, precum și culoarea mobilei și a altor decoruri este cea mai vizibilă reflectare a personalității și stilului pe care vizitatorii o văd când intră în casa ta.

MOBILĂ DORMITOARE – DESCOPERĂ OFERTE

Cu toate acestea, culorile la care ne expunem zilnic pot avea consecințe semnificativ mai profunde.

Un raport din 2014 dintr-o revistă de psihologie relevă o influență profundă a culorilor cu care intrăm în contact asupra mai multor aspecte subevaluate ale experienței noastre de viață.

Conform acestui studiu, culorile pot avea un efect profund asupra tuturor lucrurilor, de la gustul alimentelor, cât de probabil este să faci o achiziție, cât de primitoare și relaxantă se simte camera, până la cât de bun este somnul.

Cum îți afectează culorile somnul

Jumătate din calea către un somn mai bun este să-ți faci mediul de dormit perfect. O saltea bună, perne de susținere, setarea temperaturii puțin mai scăzute și blocarea luminii cu perdele opace pot îmbunătăți imediat experiența de dormit.

Cu toate acestea, un factor frecvent ignorat, dar critic, sunt culorile dormitorului.

Într-un sondaj realizat în 2013, cercetătorii au descoperit diferențe uriașe în ceea ce privește cât de mult depinde somnul participanților de culoarea dormitorului lor.

Cele mai bune culori pentru dormitorul tău

Confortul albastrului

Pe locul unu în topul celor mai bune culori pe care le poți alege pentru dormitorul tău astfel încât să ai un somn odihnitor se află culoarea albastră.

Culoarea este una dintre cele mai abundente în natură, iar cele mai frecvent teme asociate includ imaginea oceanului și cerul fără nori într-o zi de vară relaxată, două dintre cele mai liniștitoare priveliști.

Albastrul are un efect calmant și se spune și că îți crește creativitatea.

Verde calmant

Verdele tinde să te facă să te simți calm. Poate ajuta la crearea unui somn mai odihnitor, dacă nu pentru tine, poate pentru membrii de familie mai mici și excesiv de energici.

Conectează-te la natură cu ajutorul culorilor pământului

Tonurile naturale de pământ sunt liniștitoare și primitoare, adăugând o senzație confortabilă dormitorului tău. De asemenea, fac o legătură între interior și exterior, aducând senzația naturii în spațiul tău – chiar dacă te afli în mijlocul orașului.

Înveselire cu galben

De ce nu încerci să îți luminezi dormitorul cu tonuri vesele de galben? Poți alege un efect complet sau poți adăuga accente galbene cu produse textile, vopsea pentru pereți sau mobilier. Trezirea în culori galben îți pot oferi încredere și optimism – întotdeauna un bun început de zi.

Alb proaspăt

Un dormitor complet alb este o alegere îndrăzneață, creând spațiu și lumină, precum și un sentiment de prospețime. O cameră albă poate avea diferite forme și texturi pentru a adăuga interes și detalii de stil. Îți faci griji că o cameră complet albă ar putea însemna că te trezești devreme? Poți adăuga perdele sau jaluzele opace pentru a menține lumina zilei la distanță.

 Lasă un răspuns

Site creat de